Bunkkereita ja balettia!

Onko näillä kahdella muka mitään muuta yhteistä kuin sama alkukirjain? Kyllä on. Vastaus on Virolahti. Missään muualla et pysty kokemaan näitä aivan eri maailmoja ihan perätysten ja vieläpä täysin luontevasti. Bunkkerit ja baletin sitoo yhteen Kaakon Kamarimusiikki heinäkuussa Virolahdella.

Elämyksellinen päiväsi alkaa Virolahden Bunkkerimuseolta opastetulla kierroksella, korsujen kätköissä ja yhdyshautoja pitkin kuljeskellen. Salpalinja, toisen maailmansodan aikainen puolustuslinja, itäisen rajamme lukko alkoi rakentua Virolahden metsien kätköistä 80 vuotta sitten pitkin itärajaa aina Jäämerelle asti. Virolahden Bunkkerimuseo perustettiin esittelemään Salpalinjaa matkailijoille 40 vuotta sitten. Näiden tasavuosien kunniaksi Kaakon Kamarimusiikki konsertoi Bunkkerimuseolla esittäen juhlaa varten sävelletyn tilausteoksen kamariyhtyeelle. Iltapäiväkonsertin tarjoaman musiikkinautinnon jälkeen voit nauttia myös kahvion antimista.

Moottoritie vie hujauksessa sinut Zsar Outlet Villagen porteille. Ei, et ole ylittänyt rajaa. Zsar näyttää muuten vain nimensä mukaisesti keisarilliselta palatsilta. Mikä sopisikaan tähän miljööseen paremmin kuin lumoavan kaunis baletti. Suomen Kansallisbaletin taiturimaiset nuoret tanssijat esittävät yleisölle klassisen baletin ja modernin tanssin helmiä. Esityksen jälkeen on hyvää aikaa nauttia ostoskylän liikkeiden tarjouksista, ravintoloista ja kahviloista.

Päivän kruunaa iltakonsertti idyllisessä Klamilan kyläkirkossa. Kaakon Kamarimusiikki kokoaa vuosittain joukon maamme parhaimpia muusikoita Virolahdelle. Konserteissa on intiimi tunnelma ja aito, välitön yhteys esiintyjien ja yleisön välillä. Kirkoissa, kartanoissa, kouluissa tai metsän keskellä soivat Beethoven, Brahms ja Tšaikovski sekä kotoinen Klami, mutta myös tulinen Piazzolla. Sävelet viipyilevät mielessäsi koko kotimatkan ajan. Tiedät, että tapaamme vielä.

www.bunkkerimuseo.fi
www.kaakkofestival.fi
www.zsar.fi