Pyterlahden louhoksen mobiilikierros

Tervetuloa Pyterlahden Hevonniemen historialliselle louhokselle!

Pyterlahden louhoksen mobiilikierros on uudenlainen omatoiminen matkailutuote, joka on helposti saavutettavissa oman aikataulun mukaan. Mobiilikierroksessa yhdistyy uusi teknologia, paikallishistoria sekä retkeily luonnossa.

Pyterlahden louhoksen kierros sisältää viisi louhoksen historiaan liittyvää tarinaa, joita kerrotaan pieni pilke silmäkulmassa ja historiaa luovasti ja hauskasti tulkiten. Louhoksen infotaulut kertovat faktatietoja paikan historiasta, mutta mobiilikierroksen videot saavat mielikuvituksen lentoon! Mitä arkkitehti Montferrand pohdiskeli piirrellessään? Missä kirjailija Dostojevski oli silloin, kun Iisakin kirkkoa rakennettiin? Kuka olikaan salaperäinen munkki?

Katso tästä Pyterlahden louhoksen ja Keisarin huvipuiston mobiilikierrosten traileri:

Mobiilikierros toimii puhelimen sovelluskaupasta ladattavalla SALMI AR -sovelluksella. Sovelluksessa oleva kartta opastaa liikkumaan louhoksen polulla olevien pisteiden luo, jolloin kierroksen sisällöt tulevat katsottavaksi puhelimen näytölle. Lenkin voi kiertää sovelluksen osoittamalla tavalla tai haluamassaan järjestyksessä. Parhaimman kokemuksen saa kuuntelemalla tarinaa korvakuulokkeilla. Kierroksen voi ladata valmiiksi mobiililaitteelle, kun olet hyvien yhteyksien äärellä. Videot alkavat kuitenkin näkyä vasta paikan päällä kohteessa.

Toimi näin

1. Lataa ilmainen SALMI AR -sovellus sovelluskaupasta (Google Play tai iOS App Store). SALMI AR-sovellus toimii parhaiten uusimmilla mobiililaitteilla. 

2. Avaa SALMI AR sovellus ja kirjoita hakukenttään ”Pyterlahden louhoksen kierros”. Avaa paketti klikkaamalla paketin kuvaa. 

3. Lataa paketti klikkaamalla ”Lataa” -painiketta. 

4. Kun lataus on ohi, klikkaa ”Aloita kierros” painiketta. 

5. SALMI AR -sovelluksessa oleva kartta opastaa kulkemaan reitin suunnitellussa järjestyksessä. Halutessaan lenkin sisällöt voi kuunnella ja katsoa haluamassaan järjestyksessä. 

6. SALMI AR -sovelluksen karttaan merkityt numerot ovat louhoksen polun varrella olevia pisteitä, joissa sisällöt tulevat. Sovellus opastaa kulkemaan siten, että sisällöt tulevat katsottavaksi. 

7. Nauti Pyterlahden louhoksen kierroksesta! Parhaimman kokemuksen saat, kun käytät korvakuulokkeita.

Reitin lähtöpaikka

Pyterlahden louhoksen pysäköintialue, Hevonniementie 208, 49900 Virolahti

Reitin pituus

noin 0,7 km. Reitillä on nousua sekä portaita. Polku ei ole esteetön. Louhoksella liikkuessa on noudatettava suurta varovaisuutta. Pysy poluilla, sillä metsä on täynnä louhittua teräväreunaista kiveä ja jyrkkiä kallioita. Sateen jälkeen kalliot ja sammalet ovat liukkaita ja polulla saattaa olla hyvin märkiäkin paikkoja. 

Kierroksen toteutus ja sovellus: Salmi Platform Oy.
Käsikirjoitus: Kati-Annika Ansas.
Käsikirjoituksen muokkaus: Thomas Pryke, Satu Liikkanen ja draamaryhmä.
Videokuvaus ja editointi: Videotoimisto Ikimedia Oy.
Maskeeraus: Katja Helminen.
Rooleissa: Tsaari Nikolai I – Keijo Kumanto, Alexander von Benckendorff – Pentti Hannula, Munkki, Aleksanteri I – Kalervo Saharinen, Kirjailija Fjodor Dostojevski – Pentti Hannula, Maria Isajeva – Anneli Lappalainen, Auguste de Montferrand – Keijo Kumanto, Kreivi Giulio de Litta – Kauko Tykkyläinen, Työnjohtaja Stepan Kolodkin – Thomas Pryke, Tanel Are – Kauko Tykkyläinen, Työmies – Keijo Kumanto.

Mobiilikierros on osa Virolahden kunnan vuosina 2019-2022 toteuttamaa Louhos ja huvipuisto -hanketta, jolla on kunnostettu Pyterlahden louhos ja Keisarin huvipuisto kaikille avoimeen retkeily- ja matkailukäyttöön. Hanketta on tuettu Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen myöntämällä maaseuturahoituksella.