Arktika-risteilyt

Tule seuraamaan upeaa arktista muuttoa Suomenlahden yllä Arktika-risteilyllä historiallisella purjelaiva m/aux Vivanilla. Kaikilla risteilyillä on mukana asiantunteva lintuopas, joka kertoo arktisesta muutosta sekä muuttavista lintulajeista.

Risteilyt kestävät kuusi tuntia, joista pyritään viettämään saaressa aikaa noin kaksi tuntia. Risteilyt suuntaavat joko Pitkään Kotkaan tai Ulko-Tammioon, sään, tuulien ja lintutilanteen mukaan. Kapteeni päättää määränpään satamasta lähdettäessä. Joskus huono säätilanne saattaa estää rantautumisen kokonaan.

Lähtö Klamilan satamasta, Kalasatamantie 153, Virolahti. 

M/aux Vivan

Historiallinen purjelaiva m/aux Vivan on jo tuttu näky Klamilan satamassa Arktika-päivien aikaan. Risteilyjen lisäksi Vivan tarjoaa yöpymismahdollisuutta – kysy lisää 040 768 8867/Seppo Vanhanen.

  • puinen, kaksimastoinen, apukonein varustettu kaljaasi
  • pituus 35 m ja leveys 7,4 m
  • purjepinta-ala 352 m²
  • Scania DSI 11, 320 ahv (230kw), 6-sylinterinen rividieselmoottori
  • matkanopeus 7,5 solmua
  • katsastettu kotimaa III- alueelle matkustaja-aluksena
  • makuutiloja 35 henkilölle
  • aluksella on wc, keittiö, sauna
  • Museoviraston Perinnealusrekisterissä vuodesta 1994
  • lisätietoja Vivan yhdistys ry

Risteilytarjonta 2024

la 11.5. iltaristeily klo 16-22
pe 17.5. iltaristeily klo 16-22
la 18.5. iltaristeily klo 16-22
su 19.5. aamuristeily klo 6-12
pe 24.5. iltaristeily klo 16-22
la 25.5. iltaristeily klo 16-22

Risteilyjen hinta

69 eur/hlö. Hintaan sisältyy risteily, lintuopastus ja kevyet retkieväät.

Retkieväät sisältävät juomat (kahvi, tee, mehu), täytetyn sämpylän, pullan ja hedelmiä. Huomioithan, että laivalla ei ole omien eväiden kylmäsäilytys- tai lämmitysmahdollisuutta.

Matkustajien nimet ja mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoitetaan varauksen yhteydessä, maksutavan valinnan jälkeen olevassa ”Lisätietoja” -kentässä. Mikäli olet jo tehnyt varauksen, ilmoitathan ruoka-ainerajoitteesi sähköpostitse arktika@virolahti.fi hyvissä ajoin ennen risteilyä. Pystymme tarjoamaan eväät tarvittaessa gluteenittomana tai kasvisversiona (sämpylä).

Varaukset

Risteilyt varataan ja maksetaan verkkokaupan kautta. Myynti verkkokaupan kautta sulkeutuu 24 tuntia ennen lähtöajankohtaa, jonka jälkeen paikkoja voi tiedustella Leerviikin Arktika-keskuksen infosta.

Peruutukset puhelimitse 040 710 7340. Katso peruutusehdot alempaa kohdasta: ”Matkustajan oikeus perua matka”. Matkan voi siirtää toiselle henkilölle ilman lisäkuluja.

HUOM! Mikäli toivomanne risteily on täynnä, ilmoittautukaan jonotuslistalle sähköpostilla matkailu(a)virolahti.fi. Varaustilanteet elävät kevään aikana ja suosittelemme jonotuslistalle ilmoittautumista.

Varaa risteily

Matkustajan oikeus perua matka

Matkustajalla on oikeus peruuttaa matka milloin tahansa ennen matkan alkamista. Tällöin matkanjärjestäjällä on oikeus periä peruutusmaksu seuraavasti: (4.1. Yleiset matkapakettiehdot)

a) Toimistokulut 15eur, kun matka peruutetaan viimeistään 21 vuorokautta ennen matkan alkamista

b) 50 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 21 vuorokautta mutta viimeistään 7 vuorokautta ennen matkan alkamista

c) 75 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 7 vuorokautta mutta viimeistään 3 vuorokautta ennen matkan alkamista

d) 95 % matkan hinnasta, kun matka peruutetaan myöhemmin kuin 3 vrk ennen matkan alkamista. 

Mat­kan­jär­jes­tä­jän oi­keus pe­rua mat­ka

Minimilähtijämäärä 15 hlö. Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin sekä oikeuden peruuttaa matka vähäisen osanottajamäärän vuoksi Matkapakettilain mukaisesti viimeistään 48 tuntia ennen matkaa.

Kaikilla risteilyillä on säävaraus. Pidätämme oikeuden perua risteilyn matkustajien turvallisuuden perusteella vaikeissa/vaarallisissa sääolosuhteissa.

Mak­susuo­ri­tus­ten pa­laut­ta­mi­nen pe­ruu­tus­ti­lan­tees­sa

Matkustajalle palautetaan maksetut maksusuoritukset vähennettynä mahdollisilla peruutusmaksuilla viimeistään 14 päivän kuluessa siitä, kun matkanjärjestäjä tai matkustaja itse on perunut matkan.

Palautettavasta summasta ei vähennetä peruutusmaksua, jos matkanjärjestäjä on perunut matkan tai matkustaja on tehnyt perumisen itse poikkeuksellisten olosuhteiden, ennakoidun sopimusrikkomuksen taikka matkapakettisopimukseen tai matkapaketin kokonaishintaan tehdyn merkittävän muutoksen takia. Lääkärintodistuksella tehdyistä peruutuksista pidätämme toimistokulut 15eur.

Jos matkanjärjestäjä on perunut matkan vähäisen osanottajamäärän tai poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi, matkustajalla ei ole oikeutta saada lisäkorvausta matkalle lähtöön välittömästi liittyvistä ja peruuttamisen takia hyödyttömäksi käyneistä kuluista (esimerkiksi liityntäkuljetuksen hankkiminen).

Jos matkustaja ei saavu sovitulle lähtöpaikalle sovittuun aikaan, hänellä ei ole oikeutta maksun palautukseen.

Oikeudet muutoksiin pidätetään.