Virolahdella nautit merellisistä maisemista ja historian havinasta, mutta myös maaseudun rauhasta ja metsäpoluista. Venäjän rajan ja Itäiseen Suomenlahteen rajautuva maamme kaakkoisin kolkka pursuaa historian tarinoita keisarillisista seikkailuista, mutta alue on myös täydellinen paikka ottaa rennosti ja rauhoittua. Voit virkistäytyä esimerkiksi Itäisen Suomenlahden kansallispuistossa, Salpapolulla ja alueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa käyntikohteissa tai tutustua paikalliseen lähiruokaan. Lisäksi alueen luontopolut ja laadukkaat pyöräilyreitit tarjoavat mahtavat puitteet liikkumiseen.
Vastuullinen matkailija suosii lähiseutujen kohteita ja käyttää mahdollisuuksien mukaan lihasvoimaa, julkisia kulkuneuvoja tai yhteiskuljetuksia liikkumiseen. Virolahti sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella, joten kohde sopii hyvin myös ekologiseen lähilomailuun. Lähimmät kaupungit Virojoelta mitattuna ovat Hamina 30 km, Kotka 60 km ja Lappeenranta 60 km. Helsingistä Virolahdelle ajat noin 90 minuutissa!
Vastuullinen luontomatkaaja ottaa huomioon myös Retkietiketin luonnossa liikkuessaan. Tiivistetty Retkietiketti, johon sisältyy luonnon kunnioittaminen, liikkuminen, leiriytyminen, tulenteko ja roskaton retkeily, on helposti omaksuttavissa ennen siirtymistä luontoon. Lisäksi on hyvä muistaa tutustua retkikohteesi mahdollisiin tarkempiin sääntöihin kohteen verkkosivuilla.
Kymenlaaksossa toimii useita ohjelmapalveluyrittäjiä, jotka ovat sitoutuneet Metsähallituksen kestävän matkailun periaatteisiin. Kestävän matkailun periaatteet on myös huomioitu muissa alueen luonto- ja historiakohteissa.
Virolahden retkeily- ja pyöräilyreiteillä pääset halutessasi nauttimaan rauhasta arjen keskellä, näet jylhiä kallioita, monenlaisia kasveja ja puulajeja sekä erilaisia eläimiä. Voit myös uida meressä tai vaikkapa katsella lintuja suosituissa lintujen bongauspaikoissa Talniemessä ja Leerviikissä.
Mikäli mahdollista, ajoita matkasi kiireisimpien sesonkien ulkopuolelle, jolloin sinulla on mahdollisuus nauttia lomastasi ilman stressiä ja ruuhkia. Pääsesonki kestää toukokuusta elokuuhun. Kun vierailet kohteissa kiireaikojen ulkopuolella, kuormitat ympäristöä vähemmän sekä tuet myös samalla paikallista ympärivuotista yritystoimintaa.