Muut käyntikohteet

Uudenkaupungin rauhan 1721 rajakivet

Uudenkaupungin rauhan 1721 rajankäynnistä Virolahdella on säilynyt 10 rajakiveä. Rajakivet ovat muistomerkkejä Venäjän ja Ruotsin uudesta raja linjasta, jonka seurauksena Ruotsi menetti suurvalta-asemansa.

Kirkontie

Soikonvuoren luola

Säkäjärven kylässä sijaitseva luola on osa Salpalinjaa. Tunnelirakennelmaa on ollut louhimassa ns. ”Erillinen työryhmä 221” vuosina 1940-1941. Luola on jatkosodan alkaessa keskeneräiseksi jäänyt ase-, tulenjohto- ja miehistötunneli, jota on kuitenkin käytetty mm. joukkosidontapaikkana ja sairaalana.

 

Vahtivuoren luontonäyttämö

Harjun oppimiskeskuksen tapahtuma-alueella sijaitseva luontonäyttämö Vahtivuori on 15-metrinen kallioseinämä, joka muodostaa muodostaa näyttävän taustan esiintymisareenalle katsomoineen. Alueelle on rakennettu myös katsomot ja luontokeittiö, sähköt, pysäköintiä ja valaistusta sekä parannettu tietä.

Tapahtuma-areena palvelee erilaisia käyttäjäryhmiä ja tuo seudun luontomatkailulle ja tapahtumatuotannolle uusia mahdollisuuksia. Areenalle sopivat esimerkiksi luonto-, historia- ja kulttuuritapahtumat, mutta yhtä hyvin vaikkapa häät ja perhejuhlat.

Tapahtuma-areenalla on kiinteät istumapaikat 150 hengelle ja mahdollisuus lisäistuimiin. Alueella on myös luontokeittiö, ulkotulipaikka ja esteetön WC.

Myös Vahtivuoren rinnelaavu ja laskeutumisrinteen alue ovat vilkkaassa käytössä. Käyttäjiä ovat sekä Harjun oppimiskeskuksen asiakkaat, että omatoimiset matkailijat ja retkeilijät. Alue on osa Salpapolkua, jonka retkeilykäyttö lisääntyy koko ajan. Alueen välittömässä läheisyydessä on Salpalinjan rakennelmia; taistelu- ja yhdyshautoja sekä suuri konekivääri- ja majoitusluola.

Osoite: Vahtivuorentie 401, 49980 Ravijoki
Varaukset ja tiedustelut: ravintola (a) harjunopk.fi
Kotisivut