Geokätköily

Geokätköily on koko perheen hauska ulkoiluharrastus. Se on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten kätköilyharrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen, älypuhelimen tai kartan avulla. Kätköjen etsiminen on mukavaa ulkona liikkumista yhdessä joko ystävän tai perheen kanssa, miksei yksinkin.

Geokätköilyssä käytetään apuna satelliittipaikannusta. Kätköjen tiedot haetaan joko internetistä kätköilijöiden nettisivuilta tai älypuhelimen geokätköily-sovelluksella. Kätköjen tarkkojen sijaintitietojen saamiseksi on luotava oma, maksuton käyttäjätunnus www.geocaching.com -nettisivuille.

Kätkön koordinaattien ja tyyppitietojen, maaston vaikeusasteen ja mahdollisten muiden vinkkien avulla etsitään piilotettu rasia, joka sisältää vähintään lokikirjan. Lokikirjaan kirjataan päivämäärä ja oma kätköilynimimerkki. Kätkö kirjataan löydetyksi myös geocaching.com-nettisivuilla tai puhelimen kätköilysovelluksella.

Virolahden alueelta löytyy mukavasti geokätköjä, sillä esimerkiksi Salpapolku on kätkötetty koko Virolahden matkaltaan. Lisäksi Virolahden Bunkkerimuseolta löytyy lapsille ja lapsenmielisille suunniteltu geokätköpolku, joka on hauska tapa tutustua Bunkkerimuseon ympäristöön gps-laitteiden avulla! Bunkkerimuseon polkuun saat tarvittavat välineet ja ohjeet kahvilasta museon aukioloaikoina.