Medialle

Suomen suurin lintutapahtuma, Virolahden Arktika-päivät toteutuvat 9.-26.5.2024 tutulla paikalla Leerviikin Arktika-keskuksessa. Tapahtuman kesto on tänä vuonna 18 päivää ja runsaasta ohjelmatarjonnasta löytyy kaikille kävijöille kiinnostavia aiheita.

Tapahtuman ohjelma 2024 on kokonaisuudessaan nähtävillä täällä.

Arktika-keskus päivystää koko tapahtuman ajan

Päivien tukikohtana toimii tuttuun tapaan Arktika-keskus Leerviikin virkistysalueella (Leerviikintie 120, Virolahti), joka tarjoaa päivittäin kaikki tarpeelliset peruspalvelut: arktika-näyttelyn, päivystävät lintuoppaat, infopisteen ja kahvilan. Viikonlopuiksi palvelutarjonta laajenee: ravintolasta on saatavilla aamiaista ja lounasta, info- ja myyntipisteiden määrä kasvaa ja keskuksessa järjestetään kiinnostavia esityksiä ja erilaisia retkiä lähiluontoon.

Esitelmiä, retkiä ja risteilyjä

Arktika-päivien esitelmät tuovat erilaisia näkökulmia lintuihin ja luontoon. Viikonlopun varhaisina aamuina pääsee kuuntelemaan lintujen laulua ohjatuilla kävelyretkillä. Myös risteilyjä Klamilan satamasta käsin itäisen Suomenlahden aalloille arktikaa seuraamaan on tulossa tarjolle.

Arktika-linturalli tuo säpinää koko seudulle joukkueiden metsästäessä havaintopinnojaan Virolahden alueella. Menoa ja meininkiä riittää myös koululaispäivissä, kun pari sataa päiväkotilaista, koululaista ja esikoululaista pelmahtaa jo perinteeksi muodostuneelle luontoretkelle Leerviikin maisemiin.

Arktika-päivät somessa:

Arktika-päivien tunnelmia videoilla (YouTube, Visit Virolahti, Arktika-päivät):https://www.youtube.com/playlist?list=PLF95qXNKWfFNqjZVWAp80Pc30lIzQV-sb


Lisätietoja

matkailupäällikkö Anu-Leena Lintunen, Virolahden kunta, anu-leena.lintunen@virolahti.fi, 040 710 7302

lintuasiantuntija Jari Markkula, markkulajari@gmail.com, 0400 438364