Opastetut retket

Arktika-päivät tarjoavat erilaisia opastettuja lintu- ja luontoretkiä ja tapahtumia. Retket varataan ja maksetaan verkkokaupan kautta. Myynti verkkokaupan kautta sulkeutuu 24 tuntia ennen lähtöajankohtaa, jonka jälkeen paikkoja voi tiedustella Leerviikin Arktika-keskuksen infosta.

Aamulaulajaretket

Retkillä kävellään Virolahden parhailla lintupaikoilla oppaan johdolla ja kuunnellaan aamun lintukonserttia erilaisissa ympäristöissä. Loppukevään aamuina vasta saapuneet hyönteissyöjät, kuten kertut ja kerttuset ovat usein innokkaasti äänessä. Keskimäärin retken aikana havaitaan 60-70 lintulajia. Mukaan kannattaa ottaa kevyet retkieväät ja reipasta mieltä.

Sunnuntain 19.5. ja lauantain 25.5. retket klo 5–9 lähtevät Virolahden kirkon parkkipaikalta. Kävelymatka on noin 9 km.
Sunnuntain 26.5. retki klo 5–8 lähtee Keisarin huvipuiston parkkipaikalta. Kävelymatka on noin 3 km.

Hinta 20 eur/hlö. Varaukset ja maksu verkkokaupan kautta. Myynti verkkokaupan kautta sulkeutuu 24 tuntia ennen lähtöajankohtaa, jonka jälkeen paikkoja voi tiedustella Leerviikin Arktika-keskuksen infosta.

Varaa aamulaulajaretki

Yölaulajaretket

Yölaulajaretki vie sinut ympäri Virolahtea seudun parhaille lintupaikolle asiantuntevan oppaan johdolla ja retkellä kuunnellaan kerttusia, satakieliä, ruisrääkkiä ja kehrääjiä. Luhta- ja viitakerttuset saapuvat näihin aikoihin ja pöllöjä voi kuulla melkein missä vain, lisäksi saatetaan törmätä yllätyksiin!

Oppaana toimii lintuasiantuntija Eetu Paljakka. Mukaan kannattaa ottaa juotavaa ja pientä evästä, hyvät kengät ja reipasta mieltä. Reitti ja tarkka ohjelma määräytyy kunakin päivänä vallitsevien sääolosuhteiden mukaan.

Perjantain 24.5. ja lauantain 25.5. retket klo 22–02. Lähtö Virolahden kirkon parkkipaikalta. Retkellä liikutaan pikkubussilla.

Hinta 30 eur/hlö sis. opastuksen ja kuljetuksen. Varaukset ja maksu verkkokaupan kautta. Myynti verkkokaupan kautta sulkeutuu 24 tuntia ennen lähtöajankohtaa, jonka jälkeen paikkoja voi tiedustella Leerviikin Arktika-keskuksen infosta.

Varaa yölaulajaretki

Pidätämme oikeudet muutoksiin.