Luontoliikunta

Salpapolku

Salpapolku tarjoaa hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja virkistykseen kauniissa kaakkoissuomalaisessa luonnossa. Salpalinjaa mukaileva 43 km:n mittainen retkeilyreitti Salpapolku tutustuttaa sekä Salpalinjan kohteisiin että Kaakkois-Suomen upeaan luontoon ja kulttuuriympäristöön. Salpapolku on merkitty maastoon tummansinisillä merkinnöillä.
Lue lisää Salpapolusta

Tuntemattoman polku

Tuntemattoman polku on Virolahden Bunkkerimuseon lähimetsässä kulkevat noin 4,6 km pituinen rengasreitti, joka vie kulkijansa Tuntemattoman Sotilaan jalanjäljille. Tuntemattoman Polku on merkitty maastoon vaaleansinisillä merkinnöillä.
Lue lisää Tuntemattoman polusta

Erämaan polku

Bunkkerimuseolta lähtevä Erämaan polku vie kulkijansa lotta Lungreenin jalanjäljille Erämaan työmaakylän maisemiin. Eldankajärven jää -kappaleesta tuttu lotta Lungreeni, oikealta nimeltään Elsa Vanhala, toimi Erämaan työmaakylässä muonituslottana, kun Salpalinjaa rakennettiin. Erämaanpolku on 4,3 kilometriä pitkä metsä- ja luontopolku, jonka varrella voi tutustua linnoitustyömaakylien elämään.
Lue lisää Erämaan polusta

Luontokuntosalit

Luontokuntosalit sijaitsevat Virojoen Lapinvuorella, Virolahden Bunkkerimuseon alueella sekä Klamilan sataman läheisyydessä. Ne ovat metsäjumppapaikkoja, joista löytyy kuvalliset ohjeet yhteiseen luonnon kuntopiiriin. Apuna toimivat kivet, mättäät ja leuanvetotangot.

Maastopyöräily

Salpapolku -retkeilyreitti on lähes kokonaan ajettavissa maastopyörällä. Kesällä 2020 reitille lisätään opasteita erityisesti maastopyöräosuuksien selventämiseksi. Kesäisin (toukokuu – syyskuu) kuntien alueella järjestetään Kaakon kaksikon Pyörävaellus, jonka ideana on 25 rastipisteellä tutustuttaa pyöräilijöitä koti- tai mökkiseutuun sekä alueen nähtävyyksiin ja palveluihin. Pyörävaelluksen voi osallistua aivan tavallisella pyörällä.

Geokätköily

Geokätköily on koko perheen hauska ulkoiluharrastus. Se on nykyaikaista aarteenetsintää, jossa haetaan toisten kätköilyharrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen, älypuhelimen tai kartan avulla. Virolahden alueelta löytyy mukavasti geokätköjä, sillä Salpapolku on kätkötetty melko tiheästi.
Lue lisää geokätköilystä!

Frisbeegolf

Virolahden radat sijaitsevat Virojoen Lapinvuorelta ja Klamilan satamasta.
Lue lisää Virolahden frisbeegolf-radoista

Muita luontoliikuntakohteita ovat mm. Itäisen Suomenlahden kaunis kansallispuisto, Kaakon Golf sekä kirkkovenesoutu Klamilassa. Lisäksi Vaalimaan Camping vuokraa kesäisin sup-lautoja, kanootteja, kelluntalauttoja ja soutuveneitä ja Virojoen kyläyhdistykseltä löytyy sup-lautoja.